item
item
item
item
item
item
item
item
item
item
item

Noblete, discretie si rafinament...

CAPELA SFANTA TREIME

Construită într-un stil arhitectural eclectic, la sfârşitul secolului al XIX-lea, biserica a fost  pictată la interior de Tătărăscu, din care s-a pastrat Fecioara Maria cu Pruncul pe peretii altarului. Este un exemplu dintre cele mai edificatoare ale stilului romantic, combinarea unor elemente provenind din arhitecturi diferite.Cupola face aluzii la arhitectura bizantina, dar decoratiile de detaliu au mai degraba alura clasicizanta.Utilizarea materialelor diferite, prin textura si cromatica, confera cladirii un caracter aparte, o expresivitate cu totul deosebita, calitati esentiale atribuite arhitecturii romatice.

 Capela este  monument istoric  fiind locul unde au fost inmormantati Domnitorul Dimitrie B. Stirbey, Printul Alexandru B. Stirbey, Printul Barbu A. Stirbey, precum si ali membri cunoscuti ai familiei.

 

Capela Stirbey se afla sub inaltul patronaj al Patriarhiei Romane si poate gazdui ceremonii religioase de casatorie si botez atat in interior cat si in fata capelei, intr-uun cadru istoric si romantic.

 

Accesul catre capela se poate face cu mijloacele de transport personale, dar si pe jos traversand lacul interior si aleea cu pini, unul dintre cele mai frumoase locuri ale domeniului.

De-a lungul istoriei aceasta a fost folsita in filme celebre, fiind traversata de personalitati cum ar fi Regina Maria, Printul Stirbey, dar si de actori ca Roger Moore, Nicole Kidman, etc.