Antonio

passarelli

photo

A fost odata un baiat care visa sa devina un mare bucatar... Asa ar putea incepe povestea lui Antonio... Era anul 1970, Antonio avea 11 ani si era primul care ajungea acasa sa gateasca pentru toata familia, spaghette cu sos de rosii si escalop cu vin Marsalla, acestea fiind preparatele preferate.

Astazi, bucataria lui Antonio e o bucatarie "concreta, de gust fara excese si fara vointa de a uimi cu forme ciudate sau arhitecturi gastronomice care ar putea perturba gustul retetei". Pentru Antonio simplitatea este sinonimul elegantei si al bunului gust, concertul creat din ingredientele oricarui preparat trebuie sa rezulte placere fara nici un compromis.

"Eu cred ca a gati inseamna a da frau liber imaginatiei, a ne elibera bucuriile, tristetile si grijile.(....) E adevarat ca atunci cand stam la masa ne hranim, dar este si o ocazie de a fi alaturi de cei dragi sau de oameni pe care vrem sa-I cunoastem mai bine. Vorbim despre afaceri, despre probleme de servicu sau, de ce nu, despre iubire.Toate acestea se discuta mai bine in fata unui fel de mancare pregatit dupa o reteta, care inspira discursul, in fata unui desert special, sau in fata unui pahar de vin- care te face sa vezi viata in roz"

citeste mai multe

photo
photo
photo

"If more of us valued food and cheer and song above

hoarded gold, it would be a merrier world. "

- J.R.R Tolkien