item
item
item
item
item
item

Noblete, discretie si rafinament...

 

 

PALATUL STIRBEY 


Construit in 1864 dupa model elvetian, Palatul este cea mai importanta cladire istorica a Domeniului, dezvoltandu-se pe patru niveluri: subsol, parter si doua etaje.

De-a lungul istoriei, palatul a gazduit o serie lunga de evenimente princiare si politice, Regina Maria fiind unul dintre oaspetii obisnuiti ai palatului.

Intrarea principala se afla pe partea de est, accentuata de un ancadrament de piatra in stil gotic. In ansamblul lui, Palatul este un exemplu dintre cele mai elocvente ale arhitecturii romantice. Ceea ce da farmec acestei cladiri sunt particularitatile gotice cu care se confunda deseori arhitectura romantica. La parter dispune de trei saloane comunicante, cu o suprafata totala de aproximativ 250 mp, si de toate facilitatile necesare pentru organizare evenimente. Saloanele pot gazdui aproximativ 100-120 de persoane si permit realizarea unor petreceri cu structura complexa. Parterul comunica cu terasa palatului, accesul catre natura fiind astfel la indemana clientului.

Palatul Stirbey ofera posibilitatea de a mixa componentele indoor si otdoor in cadrul aceluiasi eveniment. Terasa, proaspat amenajata, se desfasoara in jurul unei fantani arteziene decorative, sub umbra arborilor seculari ai gradinii si poate gazdui 200  invitati. Pentru ocazii speciale, care necesita un spatiu privat, va putem pune la dispozitie unul dintre saloanele situate la primul etaj al Palatului. Din punct de vedere tehnic, saloanele de evenimente beneficiaza de avantajul unei instalatii electrice noi, de instalatii sanitare moderne si de toate facilitatile necesare desfasurarii unui eveniment in cele mai bune conditii.